Роки використання обладнання для ванн або кухонь довели, що найоптимальнішим матеріалом для агрегатів, які працюють у безперебійному температурному режимі, є латунь. Латунний змішувач для кухні містить у складі до вісімдесяти відсотків міді та двадцяти відсотків цинку. З метою підвищення якості обладнання до складу можуть бути додані олово, нікель чи інші матеріали.
Основні переваги змішувача з латуні:
- висока міцність;
- стійкість до механічних пошкоджень поверхні;
- запобігання окисленню;
- при перепадах температур невеликі теплові розширення;
- довговічність використання та висока надійність.
З естетичних міркувань, а також з метою збільшення терміну служби на поверхню кухонного змішувача з латуні наносять тонкий шар міді, нікелю, іноді бронзи або хрому. Є елітні моделі змішувачів, покриті позолотою чи сріблом із відповідною вартістю.
Завдяки своїм експлуатаційним якостям латунний змішувач на кухню є найпоширенішим варіантом сантехнічного обладнання. Усі існуючі моделі можна класифікувати за їх функціоналом, способом відкривання, регулювання температури води, висоти та форми виливу, а також способу монтажу та місця кріплення.